oktober 23, 2020

Global Goals TV

Global Goals TV is een initiatief van LIS en wordt elke maand uitgezonden via het YouTube-kanaal van het Friesland College, playlist Global Goals TV. In Global Goals TV wordt actueel nieuws gelinkt aan de Global Goals. Onderstaand de eerste afleveringen. Het totale overzicht is te vinden via deze link.

Hieronder zie je eerst een overzicht van alle items bij de passende Global Goals.
Afl. Global Goals 1-4
Afl. Global Goals 5-8
Afl. Global Goals 9-12
Afl. Global Goals 13-17

Bekijk nu onze eerste volledige afleveringen.

Aflevering 1 – 29 september 2020
Met in deze uitzending: wat weet jij over Coming Out Dag? Een overheerlijk recept uit Syrië en wat vinden we van onze multiculturele samenleving?

 

Aflevering 2 – 28 oktober 2020

Met in deze uitzending: Coming Out Dag deel 2, Leven Op Het Land, een interview met Frank van Hout over het onderwerp Goed Onderwijs en zijn we op bezoek geweest in de winkel ‘Jouw Dagelijkse Kost’. Eigenaresse Monique laat ons zien hoe je op een gezonde en duurzame manier aan je boodschappen kan komen.

Aflevering 3 – 24 november 2020

In deze aflevering gaan we samen met jou langs bij Estafette. Wist je dat ze samen met het Friesland College unieke T-shirts maken? Azat en Esther zoeken voor je uit of duurzaam afwasmiddel beter is dan eigen merk afwasmiddel. Gaat Nuran naar MBO Life Sciences met de vraag ‘’waarom het zo belangrijk is dat we schoon drinkwater hebben?’’ En een super leuke work-out voor thuis en nog meer tips.

Aflevering 4 – 18 december 2020

Met in deze aflevering een bezoek aan de Futureproof Drinkwater Hackaton om te bekijken met welke vraagstukken de teams aan de slag zijn gegaan. Laat Bart Endema ons zien wat het Friesland College doet aan duurzaamheid. Kijken we mee met de voorbereidingen van de kerstpakketten voor de voedselbank. En horen we hoe Esther, Azat en de anderen van GGTV terugkijken op 2020!

 

Aflevering 5 – 27 januari 2021

In deze aflevering blikken we terug op het maken van de kerstpakketten voor Voedselbank Heerenveen. Gaan we in gesprek met wethouder Hein Kuiken van gemeente Leeuwarden over het belang van de internationale dag van de mensenrechten. Lisanne en Doutsen hebben Sterke Jerke gevraagd naar hun strijdplan tegen de plasticsoep en gevraagd wat jij en ik kunnen doen om een bijdrage te leveren. En Brandon en Ali geven tips over wat je niet en juist wel moet doen tijdens een sollicitatiegesprek.