februari 4, 2021

Global Games

De finale

Uitdagende Global Games, voor en door studenten

Oude sportschoenen, ploeteren in de touwen, mooie spullen van versleten kleding, een joekel van een zeilboot op volle zee, spannende games… Wat heeft dat allemaal met elkaar te maken? De link met Global Goals, die belangrijk zijn in het onderwijs van het Friesland College. En: alles komt aan bod in de finale van Global Games op woensdag 26 mei, online vanaf 15.30 uur!

Global Games zijn opgezet voor en door studenten van het Friesland College. De school besteedt in het onderwijs veel aandacht aan de Global Goals, waarin de Verenigde Naties hebben vastgelegd hoe we samen kunnen werken aan een betere wereld. Inzet: studenten opleiden tot praktische wereldburgers. Wat er dan mogelijk is, lieten jongeren van het Leerbedrijf Invloed Studenten (LIS) in 2019 zien in festival Global Land. Dat gaat nu niet. Maar de Global Games zijn een mooi alternatief. En alle FC-studenten kunnen meedoen.

Van alles
Wat gaat er gebeuren? In een uur komt online van alles voorbij… Een reportage van de Expeditie Global Games bijvoorbeeld, waarin studenten van de School voor Commercie en Dienstverlening de strijd aangingen in een uitdagende hindernisbaan met fysieke en mentale opdrachten. Wie was de winnaar? Dat wordt bekend in de finale. Wat leverde de CIOS-actie op, om oude sportschoenen in te leveren voor recycling? D’Drive-studenten gebruikten oude materialen om er zelf iets nieuws en hips van te maken.

Studenten van Techniek en Technologie maakten spannende games, waarin de Global Goals het belangrijke thema zijn. Bijzonder is zeker de presentatie van Come On Board, waarin twintig FC-studenten de kans krijgen om op tallship Bark Europa in zeven dagen op volle zee te zeilen én te werken aan hun persoonlijke vaardigheden. Wie gaan mee? Alle FC-studenten waren uitgenodigd om een motivatie in te sturen en de ‘gelukkigen’ zijn inmiddels bekend. Ook dat is te zien.

Verder is er muziek, zijn er prijzen te verdelen, games te spelen en veel meer… Alle reden dus om op woensdag 26 mei vanaf 15.30 uur zeker te kijken. Via deze link is de livestream te bekijken.

 De Global Games
Een project voor studenten door studenten met hulp van docenten. Het is een initiatief van Leerbedrijf Invloed Studenten (LIS) en is het alternatief voor Global Land zoals die in 2019 haar première beleefde. D’Drive, school voor Creatieve industrie & Pedagogisch Werk, School voor Commercie & Dienstverlening, School voor Techniek & Technologie & CIOS  doen mee aan dit project en zijn van start gegaan met het ontwikkelen van mooie activerende games.

Iedere game wordt gelinkt aan één of meerdere Global Goals. Door mee te doen aan de Global Games kun je op een leuke en aansprekende manier meer over de Global Goals te weten komen, je kunt het inzetten voor een gedeelte van je burgerschapsportfolio en er zijn leuke prijzen te winnen. Dus bewustwording ten top en bovenal is het interactief en leuk!

School voor Commercie & Dienstverlening
Team de Groene Muiters presenteert:
Global Game 1: Expeditie Global Games
Woensdag 12 mei was Expeditie Global Games op het terrein van Copini Buitensport in Leeuwarden.
Diverse studenten hebben meegedaan aan een parcours gevuld met fysieke en mentale opdrachten.
Voor meer info klik hier.

Global Game 2: Come On Board – exclusief voor studenten
Uniek! Maak kans op een reis van zeven dagen op het schip Bark Europa. Je maakt kans door mee te doen aan een game. De game bestaat uit vier opdrachten die je alleen kunt maken of met een team van maximaal 9 studenten. Meer info via deze link. Let op! De vier opdrachten moeten voor 24 april 2021 ingeleverd worden. Er zijn inmiddels diverse studenten geselecteerd die kans maken op de reis.

CIOS, school voor Sportieve en Gezonde Samenleving
Gun je sportschoenen een nieuw leven!
Heb jij oude sportschoenen? Dan heb jij nu de mogelijkheid om ze te laten recyclen.
Waar:  In de centrale hal in Heerenveen of in Polaris in Leeuwarden. Daar staan bakken waar je ze kunt inleveren.
Wanneer:  Van 10 t/m 20 mei 2021.
Voor meer info klik hier.

D’Drive, school voor Creatieve industrie & Pedagogisch Werk
De Upcycle Challenge
De studenten van Creatief vakman, Styling & Design en Fashion doen de Upcycle challenge.
Ze hebben nieuwe producten gemaakt van materialen die anders weggegooid zouden worden.

De studenten van Creatief vakman en Styling & Design hebben van oude kasten en ander materiaal een nieuw product gemaakt. De studenten van Fashion hebben dat gedaan met kleding.

School voor Techniek & Technologie
Er werken twee teams aan mooie games. Zij werken aan de uitwerking van het spel ‘Welke Global Goal ben ik’ en een Kahoot spel. Zoals bij alle games staan de Global Goals in de spotlight.

Vragen?
Heb je een vraag laat het weten via lis@fcroc.nl. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.