februari 4, 2021

Global Games

De Global Games!

Bij het Leerbedrijf Invloed Studenten (LIS) is er een nieuw project geïnitieerd; de Global Games. Het is het alternatief voor Global Land zoals die in 2019 haar première beleefde. Door de geldende maatregelen is voor dit inspirerende alternatief gekozen. Een project voor studenten door studenten. Voor dit project zijn we per school op zoek naar twee enthousiaste docenten die zich betrokken voelen bij de Global Goals en twee studenten om samen twee activerende games te ontwikkelen. De volgende scholen hebben zich al aangemeld:

  • D’Drive, school voor Creatieve industrie & Pedagogisch Werk
  • School voor Commercie & Dienstverlening
  • School voor Techniek & Technologi

Wat willen we bereiken?
Iedere game wordt gelinkt aan één of meerdere Global Goals. Daarnaast is het de bedoeling dat iedere game gekoppeld kan worden aan een thema uit de Brede Basislijn Burgerschap. Door deel te nemen aan de Global Games willen we studenten en medewerkers op een leuke en aansprekende manier bewuster maken van de Global Goals en uiteindelijk de betrokkenheid vergroten. Dus bewustwording ten top en bovenal is het interactief en leuk! Hier krijgen we energie van en met jouw hulp helemaal! Wat is concreet de vraag………

De vraag
Vanuit iedere deelnemende school van het Friesland College zoeken wij een team met twee enthousiaste docenten die zich betrokken voelen bij de Global Goals en twee studenten. Ieder team bedenkt twee games en enthousiasmeert studenten (en medewerkers) om aan de games mee te doen. Ieder team wordt ondersteund door 3-4 LIS medewerkers. Uiteindelijk komt dit alles samen in de Global Land editie 2021 maar dan anders…

Het alternatief voor Global Land 2021
We gaan een inspirerende finaledag organiseren; zoals eerder omschreven het alternatief voor Global Land. Hoe deze Olympische Spelen van de SDG’s zijn beslag zal krijgen is vooral duidelijk dat het nog niet duidelijk is. Natuurlijk willen we graag ‘live’, maar we zullen het zo vormgeven dat we altijd door kunnen gaan, ook als alles digitaal moet. Woensdag 21 april 2021 zijn we er dus, prominent, met zijn allen, samen, Friesland College ten voeten uit.

En daar ben jij bij nodig!

 

Wat levert het de studenten op?
Studenten kunnen tijdens hun schoolloopbaan op een aantal momenten zelf keuzes maken voor verdieping in burgerschap. Deelname aan de Global Games is daarvoor een mooie keuze. Het levert naast een aantrekkelijke invulling van de les, bewustwording, plezier en interactie op. Studenten kunnen het inzetten voor een gedeelte van hun burgerschapsportfolio. Daarnaast gaat het om de eer en valt er naast een award ook een leuke prijs te winnen.

Wat levert het docenten op?
Voor docenten levert het betrokken studenten op, energie, verrassende invalshoeken, (werk)plezier en een mooie invulling voor de (burgerschaps)lessen. Studenten en medewerkers kunnen met dit project op een zeer aantrekkelijke manier beter bekend worden met de Global Goals.

Vragen?
Heb je een vraag of wil je een bijdrage leveren? Dit kan via lis@fcroc.nl. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Aanmelden uiterlijk vrijdag 19 februari 2021
De aanmeldtermijn is inmiddels verstreken. Maar….mocht jouw school alsnog met een team willen deelnemen dat horen we dit uiterlijk donderdag 4 maart voor 14.00 uur via lis@fcroc.nl .

Na je aanmelding nemen wij contact op voor het vervolg.